Cu ajutorul lui Dumnezeu, în anul 2003, luna septembrie, s-au pus bazele corului mixt din această biserică. Inițiatorii care au pus piatra de temelie au fost fratele Dinea Vasile și sora Cornelica Meșter care, înainte de acest pas, a frecventat corul din Biserica Septimiu Albinii. Pe lângă acești frați din cor, s-au mai desprins și alții care ne-au ajutat să facem primii pași în lucrare. Printre ei se numără fratele Marinel Toderean cu fiicele Persida si Andreea, Ligia, fiica fratelui Buna Vasile, sora Lia Negreanu care a trecut la Domnul, sora Lenuța Vereș și, ca ajutor la compartimentul de bass, l-am contactat pe fratele Matei Voicu împreună cu soția, sora Delia, la alto, care în acel moment frecventau Biserica Penticostală Filadelfia de pe str. Batozei. Ei au raspuns cu drag și așa am ținut prima repetiție de cor care a durat 5 ore, iar la sfârșit am reusit să cântăm prima cântare, care a fost, de fapt, și o rugaciune – ,,Lui te roagă”. Toți am avut emoții, având în vedere că toți ceilalți cu care am pornit la drum nu au mai cantat în cor. Ne-am bucurat împreuna cu fratele Vereș și fratele Sătmărean Pavel care anunțau deja telefonic pe alți frati din biserică de faptul că, oficial, și biserica noastră are cor.

Așa a început povestea noastră și am pornit la drum cu speranța că Dumnezeu ne va ajuta să creștem și să mergem mai departe în lucrare. Astfel, după 3 luni, în 14 decembrie 2003, am avut un mic repertoriu și am cântat pentru prima dată în biserică. Cu mari speranțe am mers înainte, și în tot acest timp se înrolau tineri și tinere în lucrare. Ca rezultat al rugaciunii și a muncii noastre în via Domnului, după un an de zile aveam deja un repertoriu de 40 de cantari, incluzând și cântările de Paști și câteva colinde. Din acel moment, fratele Matei Voicu a rămas dirijorul principal al corului, iar în decursul anilor s-au alăturat și alții în calitate de dirijori. Printre ei îi putem aminti pe sora Surducan Anca în anul 2005, fratele Vasile Pop de la Dej în 2006, care, de asemenea, și-a sfârșit alergarea pe acest pământ și se bucură de tainele ceresti, fratele Simi Botean care, în paralel cu această lucrare, a pus și bazele fanfarei în biserică, fratele Marius Rus din Viena, sora Bianca Segorean în 2007, care a rămas în slujire până în momentul de față. Fiecare dintre ei au adus un aport important lucrării corului prin îmbogățirea repertoriului cu noi cântări.

Astfel, au trecut anii și ne-am bucurat împreună în slujire. În acest an, rândurile noastre au crescut datorită noilor membri ai corului, iar rândul dirijorilor s-a întregit cu o speranță tânără, un frate talentat și înzestrat de Dumnezeu, Andrei Dunca. Ne bucurăm în ultimii ani de implicarea studenților din alte judete, care au ales să slujească la Betania și, implicit în corul bisericii, îmbogățind, astfel, muzicala vocală în biserica noastră. Din 2016 organizăm și câte o tabara corală în care avem ocazia să învățăm cântări noi, să ne cunoaștem mai bine și să creștem atât din punct de vedere spiritual, cât și vocal. Mulțumim lui Dumnezeu că anul acesta avem 15 ani de slujire. Până aici, Domnul ne-a ajutat! Am trăit clipe frumoase împreuna și dorim să slujim în continuare cu darurile pe care le-am primit de la El.

Ne bucuram in ultimii ani de aportul adus de studentii din alte judete, care aul ales sa slujeasca la Betania, si implicit in corul bisericii, imbogatind astfel muzicala vocala in biserica noastra. Din 2016 organizam si cate o tabara corala in care avem ocazia sa invatam cantari noi, sa ne cunoastem mai bine si sa crestem atat din punct de vedere spiritual cat si vocal. Mulțumim lui Dumnezeu că anul acesta avem 15 ani de slujire. Până aici Domnul ne-a ajutat. Am trăit clipe frumoase împreuna și dorim să slujim în continuare cu darurile pe care le-am primit de la El.