Isaia  63:7 „Voi vesti îndurările Domnului, faptele Lui minunate, 
după tot ce a făcut Domnul pentru noi! Voi spune marea
Lui bunătate față de casa lui Israel, căci i-a făcut după îndurările
și bogăția dragostei Lui."

 

    Sfârșitul de an este perioada în care privim în urmă și facem o evaluare a drumului parcurs, amintindu-ne de momentele care, într-un în fel sau altul ne-au marcat. Acest obicei de a reflecta la ceea ce s-a întâmplat este unul cât se poate de benefic, chiar Dumnezeu prin profetul Ieremia își îndemna poporul la o astfel de analiza spunând: „Priveşte-ţi urma paşilor în vale şi vezi ce ai făcut”. Tot așa, suntem chemați și noi să privim în urmă cu atenție și să vedem modul în care Dumnezeu și-a împlinit promisiunile față de noi în fiecare zi din anul care trece.
Chiar dacă anul care aproape a trecut a fost un an plin de provocări inedite și de situații dificile, Dumnezeu ne-a călăuzit și ne-a dăruit biruința, așa că putem şi noi declara alături de Samuel odinioară, când a pus o piatră de aducere la minte între Miţpa şi Şen: „Până aici Dumnezeu ne-a ajutat.”. Suntem convinși de acest adevăr, că doar Dumnezeu a fost Cel care ne-a ajutat și astfel am ajuns la finele acestui an. Chiar dacă, în anul acesta au fost oameni dragi din viața noastră care și-au sfârșit alergarea, iar alții o avut de trecut prin situații dificile și au fost încercați în cuptorul suferinței, Dumnezeul oricărui mângâieri, nea mângâiat și astfel nu am ajuns în deznădejde. Prin aceste situații Dumnezeu ne-a vorbit și ne-a determinat să ne apropiem mai mult de El și să creștem în credință.
    Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru harul revărsat la întâlnirile de rugăciune și de studiu pe care le-am avut în anul acesta împreună cu fraţii şi surorile din familia Betania. Îi Mulțumim lui Dumnezeu pentru toate rugăciunile pe care le-a ascultat și pentru toate răspunsurile pe care le am primit la rugăciune și prin care credința noastră a fost întărită. Avem mărturii de la frați și surori pe care Dumnezeu i-a vindecat în urma rugăciunilor înălțate la întâlnirile de rugăciune din acest an. Totodată îi mulțumim lui Dumnezeu și pentru rugăciunile pe care nu le ascultat, învățându-ne astfel că El este suveran peste viaţa noastră şi totodată că voia Lui este bună, plăcută şi desăvârșită (Romani 12 :2) De asemenea, Îi mulțumim Lui Dumnezeu pentru toate sufletele care l-au întâlnit pe Dumnezeu și care au gustat din El la întâlnirile de rugăciune din cadrul bisericii noastre şi care au încheiat un legământ cu Dumnezeu în apa botezului. Slavă lui Dumnezeu pentru rodul bogat din anul acesta.
    Și pentru că, așa cum spunea omul lui Dumnezeu Spurgeon, „ harurile din trecut sunt garanții pentru îndurările viitoare”, privim cu încredere spre anul 2022. Chiar dacă prognosticul specialiștilor din domeniul sanitar și financiar este sumbru, prognosticul divin este diferit și plin de speranță : „Căci Eu știu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde. Voi Mă veți chema și veți pleca; Mă veți ruga, și vă voi asculta. Mă veți caută, și Mă veți găsi, dacă Mă veți caută cu toata inima.” – Ieremia 29:11-13. Având aceste promisiuni din partea lui Dumnezeu putem intra în anul 2022 având pace, bucurie și speranță în inimile noastre, conștienți fiind de faptul că Dumnezeu ceea ce promite poate să împlinească
1. La hotar de an trecut, sufletul, oprește,
Peste drumul petrecut, înapoi privește.
/: Câte taine, câte stări fericit trăite,
Câte binecuvântări zilnic înnoite! : /
2. Câte lacrimi și căinți, urmelor lăsate,
Câte jertfe și dorinți, dragostei curate.
/: Ce’nălțări și ce căderi, ne-au uimit privirea,
Ce comori și ce dureri, poartă aminitirea! : /3. Am lasat pe drum de jar, sânge și izvoare,
Mărturii de crez și har, oastei viitoare.
/: Am lăsat prin nopți de chin, soare și morminte,
Urme celor care vin, pentru veci’nainte: /4. Dumnezeule slăvit, inima se’nchină,
Fă din tot ce ți-am jertfit, cale de lumină!
/: Fă-ți lucrarea Ta de har, oaste nesfârșită,
De la ultimul hotar, s-o privim slăvită! : /.