De-a lungul anilor, în biserica Betania au luat naștere patru fanfare. Prima fanfară în anul 2004 (33 de persoane), a doua în anul 2007 (47 de persoane), a treia în anul 2012 (23 de persoane), iar în 2016 a patra fanfara, cu 27 de participanți.

În prezent, fanfara este condusă de doi dirijori, Andrei Dunca și Simi Botean. De asemenea, am fost binecuvântați cu doi compozitori, fratele Andrei Dunca și fratele Iosif Sătmărean, prin intermediul cărora s-au putut interpreta de nenumărate ori piese originale. Nu putem sa nu îl amintim pe întemeietorul fanfarei Betania, fratele Valer Suciu care de-a lungul a peste 40 de ani, a ajutat la înființarea fanfarelor din Cluj-Napoca și nu numai, fiind dedicat acestei slujbe cu toată dăruirea.

Deși activitatea fanfaristică din biserici în general scade, ne bucurăm și suntem recunoscători Domnului că fanfara Betania crește de la an la an, alăturându-se noi și noi fanfariști, atât dintre membrii bisericii, cât și dintre studenții care vin din alte orașe și se stabilesc la biserica Betania.

Anul acesta am celebrat 14 ani de la înființarea fanfarei, având o Serbare a Fanfarei, în 03 Iunie, la care au participat peste 40 de fanfariști.

Cu ajutorul Domnului, în octombrie 2018 dorim să începem o a 5-a grupa de fanfariști, pentru a integra în slujire pe cât mai multi tineri din biserică. Așteptăm, așadar, doritori pentru această frumoasă slujbă la care ne cheamă Domnul.