În perioada 30 noiembrie – 2 decembrie 2017, tinerii și adolescenții Bisericii Betania s-au organizat și au fost parte a unei tabere de 3 zile în Someșul Rece, tabără gândită a fi un timp de recreere și interacționare într-un mediu mai relaxat.

Afară de activitățile recreative, tinerii și adolescenții Bisericii Betania au avut și părtășii atât în rugăciune, cât și în studierea Cuvântului, împreună cu o parte a fraților din conducerea Bisericii, responsabili de lucrarea cu tineretul.

În ceea ce ține de partea recreativă, s-au organizat fel de fel de activități fizice implicând diverse probe ce necesitau punerea în funcțiune atât a abilităților fizice, cât și a celor intelectuale, tinerii mărturisind că astfel de practici au reușit să îi scoată din rutina zilnică și, mai ales, i-au adus mai aproape pe unii de ceilalți.

Aspectul spiritual al taberei a fost acoperit de studiul pe cartea Iona, studiu marcat de titlul ”Dumnezeu e în căutarea ta!”. Tinerii au fost conștientizați de faptul că fiecare din noi avem o slujbă dată de Dumnezeu, pe fiecare din noi Dumnezeu ”ne caută” pentru a o împlini și de fiecare din noi Dumnezeu se bucură atunci când suntem acolo unde ne vrea El.

Fratele Caleb Nechifor a coordonat această lucrare de care tinerii au avut mare nevoie pentru a mai așeza o piatră pe temelia credinței lor, credința care îi ajută să lupte împotriva temerilor, incertitudinilor și ideilor care caracterizează vremurile pe care le traversăm.

Iar mărturia fratelui Rareș Rusu, care a prezentat lucrarea pe care Dumnezeu a făcut-o în viața lui, cum a ajuns să înțeleagă până unde ajunge dragostea lui Dumnezeu atunci când vrea să întoarcă pe un om la El, chiar și prin încercări, a reprezentat aspectul practic al studiului, un model, un exemplu a ceea ce e scris în Scripturi și, totodată, a modului în care Dumnezeu lucrează și în ziua de astăzi.

”Tabăra de iarnă organizată de Biserica Betania a fost cu siguranță mai mult decât o excursie, a fost o deconectare de la tot ce e firesc și trecător și o ancorare mai puternică în Dumnezeu; acolo am încercat să absorb tot ce e spiritual în întâlnirile ce au avut loc, iar activitățile fizice au fost doar maniera în care s-a îmbinat utilul cu plăcutul.”